Annons
Nyheter

Oljepriset lyfter mot årshögsta

Världsmarknadspriset på råolja är på väg upp mot den högsta nivån i år sedan det redovisats en oväntad nedgång i kommersiella oljelager i USA, den femte veckan i rad med minskade lager. Lagren av råolja i USA hade på en vecka sjunkit med 2,97 miljoner fat den 30 september.(TT)
Publicerad 5 oktober 2016

Världsmarknadspriset på råolja är på väg upp mot den högsta nivån i år sedan det redovisats en oväntad nedgång i kommersiella oljelager i USA, den femte veckan i rad med minskade lager.

Lagren av råolja i USA hade på en vecka sjunkit med 2,97 miljoner fat den 30 september. Analytiker hade räknat med en ökning på 1,1 miljoner fat.

Annons

Över en femveckorsperiod har USA:s kommersiella oljelager minskat med 26,1 miljoner fat.

Råoljepriset steg till 52 dollar per fat för ett terminskontrakt Brentolja för leverans nästa månad efter lagerstatistiken. Det är den högsta noteringen sedan i juni, då den högsta prisnivån i år noterades på 52:51 dollar per fat.

Oljepriset har sedan januari i år nästan fördubblats från bottennivåerna under 28 dollar per fat. Det är dock långt kvar till nivåerna på 115 dollar per fat sommaren 2014.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons