GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så ska nätspelbolagen tämjas

Regleringen av spelmarknaden i Sverige fungerar inte. Det ökande spelandet över internet i utländska bolag sker utanför myndigheternas kontroll och nu måste reglerna ändas, hävdar Expertgruppen för offentlig ekonomi (ESO) i en rapport till regeringen.(TT)
Publicerad 12 februari 2015

Regleringen av spelmarknaden i Sverige fungerar inte. Det ökande spelandet över internet i utländska bolag sker utanför myndigheternas kontroll och nu måste reglerna ändas, hävdar Expertgruppen för offentlig ekonomi (ESO) i en rapport till regeringen.

Målsättningen är att spelandet ska ske i sunda former och att överskottet ska komma allmänheten till godo. För att detta ska bli möjligt måste bland annat prisregleringen ändras, så att svenska spelbolag kan konkurrera på lika villkor, anser ESO.

ESO vill också ha ett licenssystem för internationella bolag så att dessa betalar skatt, tar konsumentansvar för spelandet och följer svenska marknadsföringsregler.

TT