Annons
Nyheter

Spotify sluter avtal med Universal

Strömningssajten Spotify har skrivit på ett långsiktigt licensavtal med Universal Music, världens största skivbolag, skriver Financial Times.(TT)
Publicerad 4 april 2017

Strömningssajten Spotify har skrivit på ett långsiktigt licensavtal med Universal Music, världens största skivbolag, skriver Financial Times.

Som en del av överenskommelsen kommer endast betalande Spotify-prenumeranter att kunna lyssna på Universal-artisternas album i sin helhet under två veckor efter skivsläpp. Detta ses som en eftergift till musikerna och bolagen efter bråk med artister som Taylor Swift, som begärde att hennes musik skulle tas bort från Spotify 2014.

Annons

Det ligger i skivbolagens intresse att begränsa Spotifys gratistjänst, eftersom den ger bolagen lägre intäkter än betaldelen.

"Vi vet att inte alla album av alla artister ska släppas på samma sätt och vi har jobbat hårt med UMG (Universal Music Group) för att utveckla en ny flexibel släpp-policy", säger Spotifygrundaren Daniel Ek i ett skriftligt uttalande.

Spotify har under flera månader förhandlat med Universal, Sony och Warner, som äger rättigheterna till majoriteten av låtarna på tjänsten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons