Annons
Nyheter

Serverproblem påverkar SEB

Efter att bankomaterna varit stängda en timma under dagen rapporterade nu SEB problem med sin hemsida. "Just nu har vi tekniska problem och vi försöker hitta en lösning så snabbt vi kan". Den texten mötte SEB:s kunder på företagets hemsida en lång stund under torsdagen.(TT)
Publicerad 6 april 2017

"Just nu har vi tekniska problem och vi försöker hitta en lösning så snabbt vi kan". Den texten mötte SEB:s kunder på företagets hemsida en lång stund under torsdagen.

I en timmes tid hade banken problem med sitt nätverk och bankkunderna hade problem att logga in på internetbanken och bankens mobilapp.

””
Annons

I tråden med information till kunderna skriver också bankens informatörer att vissa kunder ännu kan ha problem med att använda sina bankkort i butik.

Tidigare under dagen hade problem i nätverket lett till att samtliga bankomater i landet försattes ur funktion. Det berodde på större driftstörningar hos norska internetföretaget Evry.

””

Även i Norge har banker haft strul med sina datanätverk som en följd av dataföretagets störningar. Enligt norska Aftonposten har det under dagen varit ett två timmar stopp att komma in på internetbanken och mobilbanken och att ta ut kontanter i automater.

Enligt SEB ska deras problem inte ha något med strulet i norska Evry att göra.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons