Annons
Nyheter

Svagt upp för modehandeln i mars

Försäljningen av kläder och skor steg i mars i år jämfört med samma månad förra året. Ökningen för kläder var 0,7 procent och för skor 3,2 procent, enligt Stilindex från Svensk Handel.(TT)
Publicerad 11 april 2017

Försäljningen av kläder och skor steg i mars i år jämfört med samma månad förra året. Ökningen för kläder var 0,7 procent och för skor 3,2 procent, enligt Stilindex från Svensk Handel.

Men för årets tre första månader totalt har försäljningen minskat jämfört med samma period 2016, minus 2,8 procent för kläder och minus 1,6 procent för skor.

Annons

"Trots att påsken under 2017 inte inföll under mars blev resultatet magert för modehandeln", säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil, i ett pressmeddelande.

"I år infaller påsken i april, vilket således är negativt för modehandeln, men å andra sidan var april förra året en väldigt svag månad för skor (-3,9 procent) och kläder (-1,2 procent). Vi bör nog trots dessa minussiffror vara återhållsamma med förväntningarna inför april", säger Mikael Sandström.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons