Nyheter

Tidning: Tysk regering ratar internetskatt

Den tyska regeringen har gett upp försöken att tvinga amerikanska internetgiganter som Amazon, Apple, Googleägaren Alphabet och Facebook att betala mer skatt, enligt dokument som den tyska tidningen Bild har tagit del av.(TT)
Publicerad 5 september 2018

Den tyska regeringen har gett upp försöken att tvinga amerikanska internetgiganter som Amazon, Apple, Googleägaren Alphabet och Facebook att betala mer skatt, enligt dokument som den tyska tidningen Bild har tagit del av.

Demoniseringen av stora digitala företag är inte produktivt är slutsatsen på det tyska finansdepartementet, rapporterar tidningen.

Beslutet, om det bekräftas, skulle gå på tvären med de krav på höjd skatt på internetföretagen som den socialdemokratiska finansministern Olaf Sholz gick till val på i fjol.

Socialdemokratiska SPD ingår i den blocköverskridande regeringskoalition med förbundskansler Angela Merkel som styr Tyskland.

Tysklands regering har redan tidigare signalerat en försiktig inställning till EU-kommissionens förslag om att ta ut en treprocentig skatt på internetgiganternas omsättning i EU, vilket har beräknats kunna dra in omkring 5 miljarder euro per år.

Uppgifterna i tidningen Bild har inte bekräftats av Tysklands regering.

TT