Nyheter

Tobin Properties vd får sparken

Den krisdrabbade bostadsbyggaren Tobin Properties vd Erik Karlin får sparken. Erik Karlin lämnar posten med omedelbar verkan och Patrik Mellgren, utvecklingschef hos storägaren Klövern, går in som tillförordnad vd, skriver Tobin Properties i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 3 september 2018

Den krisdrabbade bostadsbyggaren Tobin Properties vd Erik Karlin får sparken. Erik Karlin lämnar posten med omedelbar verkan och Patrik Mellgren, utvecklingschef hos storägaren Klövern, går in som tillförordnad vd, skriver Tobin Properties i ett pressmeddelande.

"Erik Karlin är en av grundarna i Tobin Properties och han har gjort mycket goda insatser för att bygga upp bolaget. Bolaget är nu i en fas där man fått en ny huvudägare samtidigt som bolagets fokus för närvarande är att färdigställa befintliga projekt. Styrelsen och Erik har därför enats om att Erik ska lämna sitt uppdrag som verkställande direktör i Tobin Properties", skriver styrelseordförande Partrik Essehorn i en kommentar.

Styrelsen har inlett processen att rekrytera en ny ordinarie vd för bolaget, som tillsammans med andra bostadsbolag med exponering mot Stockholmsområdet sedan ett års tid drabbats av hårda bakslag när det gäller försäljningen.

TT