Annons
Nyheter

Tusentals kan tvingas lämna Ericsson

Mellan 3 000 och 4 000 anställda kan tvingas lämna Ericsson i Sverige, rapporterar SVT Nyheter. Bland annat läggs troligen fabriken i Borås ned. Kommunstyrelsens ordförande har redan bokat in ett krismöte med arbetsmarknadsministern.(TT)
Publicerad 3 oktober 2016
””

Under tisdagen ska Ericsson presentera ett nedskärningspaket. Samtidigt ska företaget också presentera en stor satsning på forskning och utveckling där Sverige ska spela en huvudroll, erfar SVT

Redan på måndagen informerades regeringen om Ericssons planer. Förutom Borås drabbas bland annat även bolagets anläggning i Kumla.

””
Annons

Han säger att om fabriken skulle läggas ned så innebär det att över tusen personer berörs, underleverantörer och servicepersonal inräknat.

Tät dialog

Ericssons planer på att stänga all tillverkning i Sverige blev först kända i september genom Svenska Dagbladets rapportering.

””

Han säger att det är väldigt tydligt att regeringen kommer att gå in och stötta vid behov.

Kommentar inte

I en kommentar till TT skriver Ericssons pressavdelning att: "Vi kommenterar inte rykten eller spekulationer".

Bolaget hänvisar till ett tidigare uttalande som bland annat säger att Ericsson har ett globalt kostnads- och effektiviseringsprogram som ska ge kostnadsbesparingar på nio miljarder kronor under 2017.

"Dessa åtgärder innebär minskningar av antalet anställda runt om i landet. Vi har en omfattande verksamhet i Sverige och den är inte undantagen", skriver bolaget.

"Som alltid när det gäller personalneddragningar hanterar vi det land för land och vi meddelar alltid våra anställda och representanter för de fackliga organisationerna", skriver Ericsson vidare.

TT har även sökt näringsminister Mikael Damberg (S), men han vill inte kommentera uppgifterna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons