GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Var fjärde flyttar vid renovering

Var fjärde hyresgäst flyttar i samband med en större renovering. Främst är det de med lägst ekonomisk standard som flyttar eftersom det ofta blir dyrare att bo kvar efter renoveringen, visar en rapport från Boverket.(TT)
Publicerad 2 december 2014

Var fjärde hyresgäst flyttar i samband med en större renovering. Främst är det de med lägst ekonomisk standard som flyttar eftersom det oftast blir dyrare att bo kvar efter renoveringen, visar en rapport från Boverket.

Ett vanligt fenomen är att renoveringarna leder till höjda bostadsbidrag eller andra bidrag för dem som bor kvar. Men även de som flyttar får ofta höjda bidrag, vilket antyder att även det nya boendet blir dyrare.

25 procent av dem som bor i en upprustad hyresfastighet flyttar. I en kontrollgrupp, som inte fått fastigheten uppgraderad, flyttade 14 procent av de boende.

TT