Annons
Nyheter

Dansk kortfilm tävlar i Cannes

Svenska Julia Thelin är inte den enda nordiska regissören som tävlar om Guldpalmen i kortfilmsklassen. Även danska Mahdi Fleifel är en av de nio kortfilmsregissörer som valts ut bland 4843 sökande till filmfestivalen i Cannes, skriver danska nyhetsbyrån Ritzau.(TT)
Publicerad 12 april 2017

Svenska Julia Thelin är inte den enda nordiska regissören som tävlar om Guldpalmen i kortfilmsklassen. Även danska Mahdi Fleifel är en av de nio kortfilmsregissörer som valts ut bland 4843 sökande till filmfestivalen i Cannes, skriver danska nyhetsbyrån Ritzau.

Fleifel tävlar med "A drowning man" och är ingen nybörjare i festivalsammanhang. Han har tidigare prisats med en silverbjörn på filmfestivalen i Berlin för kortfilmen "A man returned." Mahdi Fleifel har palestinsk bakgrund och har ofta det palestinska folket som utgångspunkt i sina filmer.

Annons

Även finska Teppo Airaksinen är med i kortfilmstävlan med sin film "Katto" om en medelålders man som åker till sin sommarstuga och upptäcker att taket har sjunkit så han inte längre kan stå upprätt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons