Annons
Nyheter

De får årets Zetterlund-stipendier

Sångaren Claes Janson och trombonisten Lisa Bodelius har utsetts till årets stipendiater av Monica Zetterlunds minnesfond.(TT)
Publicerad 9 oktober 2016

Sångaren Claes Janson och trombonisten Lisa Bodelius har utsetts till årets stipendiater av Monica Zetterlunds minnesfond.

I ett pressmeddelande beskriver juryn Janson som en av landets mest flitiga sångare och kulturarbetare och skriver bland annat: "Du står stadigt med fötterna i den musikaliska myllan och är föredömligt ärlig, okonstlad och genuin i ditt uttryck om det så handlar om rock, blues, visa eller jazz".

Annons

Bodelius hyllas bland annat för sin breda kunskap. "Din mångsidighet är förbluffande och din musik självklar, leklysten, oförställd och underbart nyanserad", skriver juryn bland annat i sin motivering.

Han tilldelas ett stipendium på 50 000 kronor och hon får 30 000. Priserna delas ut vid en konsert till Zetterlunds minne i Berwaldhallen i Stockholm den 31 oktober. Tom Alandh är kvällens konferencier och medverkar gör bland andra Tommy Körberg och Hannah Svensson.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons