Annons
Nyheter

Donationer ska skapa skolbibliotek

Mer böcker till barnen. Det är budskapet när italienska förläggare nu engagerar allmänheten för att skapa fler skolbibliotek.(TT)
Publicerad 12 oktober 2016

Mer böcker till barnen. Det är budskapet när italienska förläggare nu engagerar allmänheten för att skapa fler skolbibliotek. Branschorganisationen Associazione Italiana Editori drar i slutet av oktober igång kampanjen #ioleggoperché, som betyder "jag läser därför att", i samarbete med bland andra italienska bibliotek.

Under nio dagar ska man i över 1400 bokaffärer kunna köpa en bok som sedan doneras till en skola någonstans i Italien. Förläggarna fördubblar sedan donationen med ett motsvarande antal böcker.

Annons

Initiativet ska spridas av särskilda läsambassadörer, som kan vara allt från passionerade studenter till morföräldrar. Dessutom ingår en rad italienska författare, som alla förklarar varför de läser, bland andra Erri De Luca, Dacia Maraini och Valeria Parrella. Även flera fotbollsstjärnor och artister ska sprida budskapet, som beskrivs på sajten www.ioleggoperche.it. Det blir också högläsningar och biblioteksbesök.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons