TT-Feature

Familjen på vinterturné i Sverige

TT-Feature Artikeln publicerades

Familjen, eller Johan T Karlsson som han egentligen heter, ger sig ut på vinterturné. Med nya skivan "Kom" från i våras inleder han på The Crypt i Linköping den 2 november för att sedan avsluta med en juldagsspelning på Mejeriet i Lund.(TT)

Familjen, eller Johan T Karlsson som han egentligen heter, ger sig ut på vinterturné. Med nya skivan "Kom" från i våras inleder han på The Crypt i Linköping den 2 november för att sedan avsluta med en juldagsspelning på Mejeriet i Lund.

Om någon av turnéns sju spelningar kommer kunna mäta sig med den på Roskilde för "cirka tio år sedan" återstår att se. När han fick frågan om sitt bästa turnéminne i somras var det nämligen det han utsåg till det bästa:

– Det måste vara när vi spelade på Roskildefestivalen för cirka tio år sedan. Det var där som jag kom i kontakt med allt nytt och coolt som sedan formade mitt musikskapande. Vi spelade klockan tre på morgonen och solen gick upp och strålade över publiken framåt slutet av konserten, sade han till TT.

    Familjen släppte sin debutskiva "Det snurrar i min skalle" 2007 och tre år senare följde "Mänskligheten" och sedan "Allt på rött" (2012). Därefter dröjde det hela sex år innan "Kom" (2018) kom.

    Turnéplan: 2/11 Linköping, 9/11 Växjö, 10/11 Stockholm, 23/11 Uppsala, 30/11 Örebro, 1/12 Umeå och 25 december Lund.