Annons
Nyheter

Fogelströmpjäs stoppas av Stadsteatern

Kulturhuset Stadsteaterns vd Benny Fredriksson sitter med i en kommungrupp vars syfte är att främja Per Anders Fogelströms 100-årsjubileum. Nu stoppar han en liten teater från att sätta upp författarens klassiska romansvit. Stadsteatern har köpt de exklusiva rättigheterna.(TT)
Publicerad 4 april 2017

Sedan 2015 har den ideella teatern Reflex i Stockholmsförorten Kärrtorp planerat att sätta upp en pjäs baserad på Fogelströms klassiska "Stad"-serie. I år skulle Stockholmsskildraren ha fyllt 100 år vilket kommer att uppmärksammas med en mängd olika evenemang.

Men någon teater på Reflex i Kärrtorp blir det inte.

””
Annons

För ett par månader sen fick han höra att Kulturhuset Stadsteatern köpt upp rättigheterna till hela "Stad"-kvintetten. Kent Ekberg försökte då få till ett möte med Benny Fredriksson. Det gick månader utan svar innan mötet blev av.

””

Exklusiva rättigheter

Stockholms stad har inför jubileumsfirande tillsatt en styrgrupp, där bland annat Benny Fredriksson sitter med, som ska samordna de olika evenemangen. Och på jubileumsårets hemsida finns information om pjäsen "I en förvandlad stad" som nu har stoppats. Men Benny Fredriksson säger att han först för drygt en månad sen fick veta att teater Reflex planerat en Fogelströmpjäs.

””

Enligt Benny Fredriksson kan det bli förvirrande om två teatrar spelar samma pjäs samtidigt och det är en av anledningarna till att Reflex uppsättning stoppas.

Har informerats

Enligt Kent Ekberg har Benny Fredriksson varit inbjuden till teater Reflex referensgrupp och varit helt informerad om teaterplanerna. Att Benny Fredriksson dessutom sitter i kommunens styrgrupp, vars syfte är att berika jubileumsåret, tycker Kent Ekberg är beklagligt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons