Nyheter

Fricky fick igång publiken på Way Out West

Han är en av årets mest populära Way Out West-artister, men har varken flugit hit från andra sidan Atlanten, eller sålt ut några stora arenakonserter. Men när Umeårapparen Fricky spelade på Azaleascenen var det med ett stort engagemang från publiken.(TT)
Publicerad 10 augusti 2018

Många förvånades när Spotify visade upp statistik över vilka Way Out West-artister som gick varmast på deras tjänst i Sverige. I stället för världsstjärnorna Kendrick Lamar, Arctic Monkeys eller Arcade Fire, var det Umeårapparen och r'n'b-sångaren Fricky som knep förstaplatsen.

När Fricky, eller Erik Friman som är hans riktiga namn, inledde spelningen 15 minuter efter utsatt tid var det inför storpublik. Tillsammans med kompisen Gonza-ra och flickvännen Cleo drog han igång med "Kär pt. 1", och satte samtidigt åskådarnas kroppar i rörelse.

Fricky släppte under våren den hyllade ep:n "Aqua aura" - men hur fyller man ut en timmes konsert med bara sex låtar? Lösningen blev att kalla in hiphop-kollektivet Random Bastards från Umeå, och inför publikens vajande händer framförde de signaturlåten "UÅ".

Men det var inte bara västerbottningar som bjöds in på spelningen - utan även Jireel i "Je t'aime" och därefter var det Leslie Tays tur att känna av festivalstämningen.

Mot slutet av spelningen var det Cleos tur att ta ton, innan det var dags för hitlåten alla väntat på. "De frågar hur det går inte hur jag mår, Aqua aura på mitt finger ifrån mi amor..."

TT