Nyheter

"Gudfadern"-skådespelare död

Den amerikanska jazzsångerskan Morgana King har avlidit, 87 år gammal. På hennes meritlista finns hitlåtarna "A taste of honey" och "Corcovado" - men för den breda allmänheten var hon kanske mest känd för sin roll som Don Vito Corleones fru i de första "Gudfadern"-filmerna.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Den amerikanska jazzsångerskan Morgana King har avlidit, 87 år gammal. På hennes meritlista finns hitlåtarna "A taste of honey" och "Corcovado" - men för den breda allmänheten var hon kanske mest känd för sin roll som Don Vito Corleones fru i de första "Gudfadern"-filmerna.

Morgana King, som egentligen hette Maria Grazia Morgana Messina, slog igenom 1964 med sin version av Bobby Scotts låt "A taste of honey" och nominerades till en Grammy som årets nykomling året därpå. På galan var det dock The Beatles som kammade hem priset.

I en intervju med UIP berättade King att hon läst Mario Puzos maffiaskildring "Gudfadern" och nästan omedelbart bestämt sig för att hon måste vara med i filmatiseringen. För att förbereda sig gick hon till en hypnotisör - och fick rollen som Mama Carmela Corleone.

Morgana King avled redan den 22 mars, uppger Hollywood Reporter. Hennes död uppmärksammades inte offentligt förrän en av henne vänner skrev om dödsfallet på Facebook förra veckan.

TT