Annons
Nyheter

Hård facklig kritik mot museichef

Anställda på Statens museer för världskultur slår nu larm om missförhållanden och kränkande särbehandling, skriver Svenska Dagbladet. Museichefen Ann Follin har dessutom "brustit allvarligt på flera punkter som statlig myndighetschef", skriver fackliga företrädare i ett brev till kulturdepartementet.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Anställda på Statens museer för världskultur slår nu larm om missförhållanden och kränkande särbehandling, skriver Svenska Dagbladet. Museichefen Ann Follin har dessutom "brustit allvarligt på flera punkter som statlig myndighetschef", skriver fackliga företrädare i ett brev till kulturdepartementet.

Brevet är undertecknat av ordförandena i Statstjänstemannaförbundet och Saco-S på Världskulturmuseerna. De skriver bland annat att en stor majoritet av medlemmarna tycker att det är "mycket lågt i tak" i organisationen. Dessutom anser företrädarna att de utredningar som lämnats till regeringen inte har genomförts på ett sakligt sätt utan har varit partiska.

Annons

Ann Follin säger till SvD att brevet är "väldigt beklagligt", men hävdar att det innehåller felaktigheter.

Världskulturmuseerna har varit uppmärksammade på senare tid efter förslaget att flytta Medelhavsmuseet, Östasiatiska och Etnografiska museet till en och samma byggnad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons