Annons
Nyheter

Höst med Lena Olin och Lars Norén

"Våra drömmars stad" blir en av höstens stora premiärer på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Samtidigt gör Lena Olin en huvudroll på teatern som också ger ett nyskrivet drama av Lars Norén. Stockholmsskildraren Per Anders Fogelström skulle ha fyllt hundra år i år.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Stockholmsskildraren Per Anders Fogelström skulle ha fyllt hundra år i år. Kulturhuset Stadsteatern har köpt de exklusiva rättigheterna i Stockholm och blir därmed den enda teatern som sätter upp "Mina drömmars stad" under det pågående jubileumsåret.

Regissören Linus Tunström och scenografen Ulla Kassius tar sig an alla delarna romansviten om arbetarpojken Henning och hans ättlingar. Pia Gradvall och Magnus Lindman gör en helt ny dramatisering. Vanna Rosenberg, Leif Andrée, Angelika Prick och Shebly Niavarani spelar några av rollerna i uppsättningen som får premiär den 3 november.

””
Annons

Sju nyskrivna

Av de tio premiärer som Stadsteatern nu presenterar är sju nyskrivna, däribland "Skillnadernas Stockholm", en uppsättning gjord utifrån en rapport om levnadsvillkoren i olika bostadsområden, och som regisseras av Ellen Lamm. Stockholmstemat går igen även i det pågående projektet "Stockholm berättar" där teatern söker upp stockholmarnas egna berättelser och gestaltar dem.

"Vintermusik" heter Lars Noréns nyskrivna drama som regisseras av Sofia Jupither. Pjäsen handlar om åldrandet och beskrivs som ett både existentiellt och komiskt drama.

Inte på 26 år

Thommy Berggren regisserar Edward Albees "Vem är rädd för Virginia Woolf" med Lena Olin och Peter Andersson som de grälsjuka makarna Martha och George. Det blir första gången på 26 år som Lena Olin står på en svensk teaterscen.

Vårens utsålda uppsättningar av "Mio min Mio", "Nattorienterarna" och musikalen "Billy Elliot" fortsätter även i höst.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons