Nyheter

Malena Ernman: "Smärtsam roll"

När Kay Pollaks succéfilm "Såsom i himmelen" blir musikal är det med en operastjärna som det stora dragplåstret. Malena Ernman gör rollen som Gabriella på Oscarsteatern i Stockholm. - Jag känner mig mer hemma här än oftast i operavärlden, säger hon.(TT)
Publicerad 10 september 2018

Åren på operascenen är över, "Xerxes" på Artipelag utanför Stockholm 2014 blev Malena Ernmans sista operaföreställning.

””

Oscarsnominerad

Nu är det musikal som gäller, "Så som i himmelen", scenversionen av den Oscarsnominerade filmen med nyskriven musik av Fredrik Kempe. Med i musikalen är förstås också örhängen som "Gabriellas sång" som låg på Svensktoppen i 68 veckor.

"Såsom i himmelen" handlar om världsdirigenten Daniel Daréus som flyttar tillbaka till sin barndomsby för att få lugn och ro. När han övertalas att tacka ja till att ta över den nästan avsomnade kyrkokören tar hans liv en helt ny vändning. Malena Ernman spelar Gabriella, en kvinna som misshandlas av sin man - men finner ett sammanhang och en ny styrka i kyrkokören.

"Smärtsam roll"

””
””

Kay och Carin Pollak har skrivit manus till musikalversionen och i övriga roller syns bland andra Philip Jalmelid, Björn Kjellman (som ersätter Morgan Alling, som är sjukskriven till mitten av november), Anders Ekborg och nya stjärnskottet Tuva B Larsen. Premiären hålls den 13 september.

TT