Annons
Nyheter

Murakami: "Slåss mot historierevisionismen"

Haruki Murakami uppmanar till att kämpa mot politisk historierevisionism i en ny intervju i japanska medier. Den bästsäljande japanske författaren ger sällan intervjuer, men med anledning av sin nya roman säger han till tidningen Mainichi Shimbun: - Vi måste slåss mot historierevisionismen.(TT)
Publicerad 2 april 2017

Haruki Murakami uppmanar till att kämpa mot politisk historierevisionism i en ny intervju i japanska medier. Den bästsäljande japanske författaren ger sällan intervjuer, men med anledning av sin nya roman säger han till tidningen Mainichi Shimbun:

””

Murakamis nya bok "Kishidancho goroshi" ("Mordet på riddarkommendören") handlar om förintelsen och om Nanjingmassakern i Japan 1937. Tidigare i år ifrågasattes den senare av en framgångsrik japansk affärsman som i en bok kallade massakern en fabrikation.

Annons

Murakami blev en global litterär sensation med romanen "Norwegian wood" i slutet av 1980-talet. Han är ständigt nämnd i Nobelprissammanhang och många av hans böcker finns översatta till svenska, som "Män utan kvinnor", "Kafka på stranden", "Fågeln som vrider upp världen" och "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons