Annons
Nyheter

Museer samlar in minnen från attentatet

Stockholmarnas upplevelser från attentatet på Drottninggatan ska samlas in och dokumenteras för eftervärlden. Stadsmuseet och Stockholms läns museum går nu ut och efterlyser vittnesmål, privata bilder och inlägg i sociala medier från dådet i fredags, uppger P4 Stockholm.(TT)
Publicerad 11 april 2017

Stockholmarnas upplevelser från attentatet på Drottninggatan ska samlas in och dokumenteras för eftervärlden. Stadsmuseet och Stockholms läns museum går nu ut och efterlyser vittnesmål, privata bilder och inlägg i sociala medier från dådet i fredags, uppger P4 Stockholm.

Museerna har öppnat en särskild webbsida för projektet där stockholmare och andra kan dela med sig av sitt material. Sidan kallas "Dokumentation 14.53" med syftning på klockslaget för attentatet, och där kan man dela fotografier och berättelser, men också skärmdumpar av konversationstrådar i sociala medier.

Annons

Tanken är att forskare ska kunna ta del av materialet i framtiden.

"Många människor drabbades direkt och på plats, men händelsen påverkar många fler. Inte minst den som bor i och runt om staden. Det är en händelse som var och en kommer att bära med sig. Tyvärr kommer den också att bli en del av berättelsen om Stockholm", skriver Stadsmuseet på sin hemsida

TT

Annons
Annons
Annons
Annons