Annons
Nyheter

Ny biograf i Stockholm

Den gamla biografen Capitol på St Eriksplan i Stockholm ska renoveras och byggas om till en modern biograf med tre salonger. Capitol byggdes 1926 men biografverksamheten upphörde 1985. Det är filmdistributörerna Nonstop Entertainment och Njutafilms som nu har tecknat avtal om att ge Capitol nytt liv.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Den gamla biografen Capitol på St Eriksplan i Stockholm ska renoveras och byggas om till en modern biograf med tre salonger.

Capitol byggdes 1926 men biografverksamheten upphörde 1985. Det är filmdistributörerna Nonstop Entertainment och Njutafilms som nu har tecknat avtal om att ge Capitol nytt liv.

Annons

"Det är otroligt kul att få bygga en biograf av ett internationellt snitt där vi tar höjd för bästa möjliga komfort, skapar en ombonad miljö och erbjuder den finaste filmupplevelse vi kan", säger Jakob Abrahamsson, vd för Nonstop Entertainment, i ett pressmeddelande.

Den nyrenoverade biografen Capitol kommer att slå upp dörrarna i augusti 2017.

Nonstop Entertainment, Föreningen Folkets Bio, ABF Stockholm och Stockholms Filmfestival har tillsammans fått 870 000 kronor i stöd av Stockholms stad för att utreda möjligheten till fler biografer i huvudstaden, skriver Dagens Nyheter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons