Nyheter

Nya tider och namn för nyhetsprogram

Hej då Nordnytt, Tvärsnytt, Mittnytt och Sydnytt. Tiden har kommit då SVT:s regionala nyheter byter namn och form. Efter lördagens sändningar får vi vänja oss vid fler förinspelade nyhetsprogram och nya tider.(TT)
Publicerad 11 april 2015

De som slår på TV:n klockan 18:10 på söndagen kommer inte att se de gamla bekanta namnen på SVT:s regionala nyheter. Numera är det namnen på länen som gäller, till exempel blir 44 år gamla Sydnytt "SVT Nyheter Skåne". Ett namn är bara ett namn men förändringen är större än så.

Förinspelade nyhetsprogram

Förutom nya redaktioner i bland annat Södertälje och Helsingborg så kommer de flesta morgon- och helgsändningar förinspelas centralt från sex sändningsstationer i stället för att direktsändas ute på de regionala redaktionerna. Men att förinspelade nyhetsprogram påverkar trovärdigheten och snabbheten tror inte Christina Ågren, chef för SVT:s regionala nyheter.

””

"Go'kväll" flyttar

Det som möjligtvis kan ge mer huvudbry är de ändrade sändningstiderna på vardagarna. De som bänkar sig kvart över sex för att se "Fråga doktorn" eller "Go´kväll" kommer nu hamna mitt i Kulturnyheterna följt av sport och regionala nyheter. Men programmen har inte försvunnit utan börjar istället 18:45. Rapport sänds däremot som tidigare klockan 18 och 19:30 - fast fem minuter kortare i den senare sändningen.

””

TT