Annons
Nyheter

Nytt litteraturnätverk i norra Norden

Umeås litterära festival, Littfest, ska bygga ett nätverk mellan litteraturfestivaler i norra Norden. Syftet är att stärka områdets litteraturscen. Den 18-19 maj kommer representanter från fyra nordiska länder att mötas i Umeå för att diskutera idéer och möjliga samarbeten.(TT)
Publicerad 12 april 2017

Umeås litterära festival, Littfest, ska bygga ett nätverk mellan litteraturfestivaler i norra Norden. Syftet är att stärka områdets litteraturscen.

Den 18-19 maj kommer representanter från fyra nordiska länder att mötas i Umeå för att diskutera idéer och möjliga samarbeten. Inbjudna festivaler är Reykjavik International Literary Festival, Island, Ordkalotten i Tromsø, Norge, och Vasa Littfest i Vasa, Finland. Alla verkar de i en "geografisk periferi", vilket Littfest hoppas kunna ändra på.

Annons

"Med all denna kunskap samlad på en och samma plats, kan vi lära av varandra och hitta nya intressanta metoder för att sätta litteraturen i Norden i fokus", säger Elenor Nordström, en av koordinatorerna för Littfest, i ett pressmeddelande.

Initiativet har beviljats stöd från Nordisk Kulturfond.

Littfest hade i år 19 000 besök under tre dagar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons