Annons
Nyheter

Ond bråd humor i SVT:s "Fallet"

En hårdnackad svensk polis och en konflikträdd brittisk kommissarie löser ett bestialiskt ritualmord i en idyllisk svensk småstad. Låter det som en parodi? Det är det också. I SVT:s nya serie "Fallet" blir en brittisk man brutalt mördad i det lilla samhället Norrbacka.(TT)
Publicerad 7 april 2017

I SVT:s nya serie "Fallet" blir en brittisk man brutalt mördad i det lilla samhället Norrbacka. Polisen Sophie Borg kallas in för att utreda mordet och paras motvilligt ihop med en inrest brittisk kollega, den försynte Tom Brown.

””

För att hitta sin parodipolis hämtade hon inspiration från Saga Norén i "Bron", Sarah Lund i "Brottet" och Carrie Mathison i "Homeland". Resultatet blev en kompromisslös och skjutglad polis som har extremt svårt att samarbeta och lyda order.

””
Annons

Tränade med polis

"Fallet" må parodiera hårdkokta nordiska mordhistorier, men för att hitta rätt behövdes mer än bara fiktiva förlagor. För att förbereda sig inför rollen fick Lisa Henni träna hos både militären och en Stockholmspolis - allt för att skapa trovärdighet.

””

Lisa Henni menar att det är just det som gör serien rolig. Poliserna kanske inte alltid lyckas med det som de tar sig för, men de försöker verkligen. Samtidigt är serien både blodig och brutal med slagsmål och skottlossningar.

"Generös skådespelare"

””

I rollen som Sophie Borgs omaka polispartner Tom Brown syns den brittiska skådespelaren Adam Godley, känd från bland annat "Breaking bad".

””

"Fallet" har premiär i SVT1 på långfredagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons