Annons
Nyheter

Popveteran debuterar på svenska

Efter ett helt popliv på engelska byter Andreas Mattsson språk. På nya albumet "Solnedgången" sjunger han för första gången på svenska. - Det träffar mycket hårdare, säger han. Andreas Mattsson har varit produktiv sedan Popsicle lade av för 17 år sedan.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Andreas Mattsson har varit produktiv sedan Popsicle lade av för 17 år sedan. Det märks dock inte på hans soloutgivning - två album har det blivit, 2006 och 2011.

””

Han har bland annat skrivit musik till artister som Peter Jöback och tv-serier som "Torka aldrig tårar utan handskar". Men när han häromåret fick ett stipendium som innebar att han fick åka till Austin i USA i fyra veckor beslutade han sig för att göra ett till soloalbum.

””
Annons

"Dansbandslåt"

Beslutet att byta språk togs i samband med en konsert i Norrköping 2011.

””
””

Han blir själv mer berörd av texter på svenska.

””

Hörberg och Hellström

Men att plötsligt byta språk efter 25 års låtskrivande är inte helt enkelt. Det tog ett tag för Andreas Mattsson att våga och hitta rätt.

””

Vilka är de svenska?

””

Till slut blev det i alla fall ett album - "Solnedgången" släpps den 14 oktober. Precis som den suggestiva förstasingeln "I sommaren" skvallrar om fortsätter Andreas Mattsson att utvecklas även musikaliskt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons