Annons
Nyheter

SNL anklagas för skämtplagiat

I lördagens avsnitt av sketchprogrammet "Saturday Night Live" spelar komikern Louis CK en medelålders man som bokat ett clownbesök till sin födelsedag som han firar i ensamhet. Detta fick fans till en annan komiker, Tig Notaro, att reagera.(TT)
Publicerad 12 april 2017

I lördagens avsnitt av sketchprogrammet "Saturday Night Live" spelar komikern Louis CK en medelålders man som bokat ett clownbesök till sin födelsedag som han firar i ensamhet.

Detta fick fans till en annan komiker, Tig Notaro, att reagera. Notaro har nämligen skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i kortfilmen "Clown service" där en ensam kvinna beställer hem en clown för att hon känner sig lite nere.

Annons

Filmen har visats på ett flertal filmfestivaler och hon visar den under sin pågående turné. Nu skriver komikern i ett uttalande att hon är "extremt besviken" över det som hänt.

"Jag har nyligen fått reda på att en manusförfattare/regissör som var fullt medveten om "Clown service" faktiskt arbetade med Louis CK:s clownsketch", skriver hon i ett uttalande, rapporterar Hollywood Reporter.

Tig Notaro och Louis CK har samarbetat vid flertalet tillfällen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons