Annons
Nyheter

Stjärnorna ryter ifrån mot Trump

Donald Trumps grovt kvinnofientliga uttalande från 2005 upprör den amerikanska kändiseliten som säger ifrån via sociala medier. Dessutom har bägaren runnit över för Arnold Schwarzenegger som inte tänker rösta på den republikanske presidentkandidaten.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016

Stjärnorna har vänt sig till sociala medier för att ventilera sin avsky mot det läckta ljudklipp, som publicerades av Washington Post sent på fredagskvällen, där Donald Trump skryter om hur han som känd person tycker sig ha rätt att tafsa på kvinnor.

"Damer, vi är inte uppblåsbara dockor, till för mäns njutning", skriver sångerskan Cher på Twitter, där även regissören och författaren Lena Dunham konstaterar: "Vi behöver bättre vägledning för våra döttrar. Vi behöver bättre vägledning från vår president".

Annons

Skådespelaren Debra Messing citerar ett av Trumps grova uttalanden och frågar sig retoriskt om det är värdigt en president. Hennes kollegor Alyssa Milano och Jenny Slate finns bland dem som postar liknande inlägg i sociala medier.

Schwarzenegger säger nej

Skådespelaren Arnold Schwarzenegger tillhör det republikanska partiet och var guvernör i Kalifornien 2003-2011. I ett uttalande på Instagram berättar han att han i år för första gången sedan han blev amerikansk medborgare 1983 inte tänker rösta på den republikanska presidentkandidaten.

"Hur stolt jag än är att kalla mig själv republikan så finns det en etikett jag sätter framför alla andra - att vara Amerikan", skriver han och fortsätter:

"Med detta vill jag påminna mina medrepublikaner om att det inte bara är accepterat att välja sitt land framför sitt parti - det är en skyldighet".

"Vill slå Trump"

Även den Oscarsbelönade skådespelaren Robert De Niro uttalar sig kritiskt mot Donald Trump.

””
””

I juli skrev över hundra skådespelare och artister under ett upprop mot honom där de talar om hans "hatiska ideologi".

Regissören och skådespelaren Clint Eastwood har dock tidigare visat visst stöd för Trump.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons