Nyheter

Svensk regissör bakom europeisk tv-satsning

Regissören Måns Mårlind är aktuell med ett nytt internationellt projekt - tv-serien "Shadow play". Thrillerserien utspelar sig i Berlin 1946 och kretsar kring den amerikanska polisen Max McLaughlin kamp att förgöra ett kriminellt imperium som fått fäste efter kriget, skriver Deadline.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Thrillerserien utspelar sig i Berlin 1946 och kretsar kring den amerikanska polisen Max McLaughlin kamp att förgöra ett kriminellt imperium som fått fäste efter kriget, skriver Deadline. Dessvärre utnyttjas huvudpersonen i det som blir starten på Kalla kriget.

"Förhoppningsvis kommer det bli en spännande och dramatisk historia som även har något att säga oss om i dag. Vi har trots allt en amerikansk president som håller nazister bakom ryggen." skriver Måns Mårlind i ett mejl till Expressen.

Mårlind står för manus och kommer även att regissera fyra av seriens åtta avsnitt tillsammans med parhästen Björn Stein.

I Skandinavien blir det Viaplay som sänder "Shadow play". Men storsatsningen kommer även att sändas på flera europeiska tv-kanaler och strömningstjänster.

Måns Mårlind har tidigare regisserat flera tv-serier och filmer, däribland "Känn ingen sorg" som hade premiär 2013.

Inspelningen av "Shadow Play" är planerad till nästa vår. Vilka skådespelare som utgör rollistan eller när tv-serien har premiär är i dagsläget inte klart.

TT