Annons
Nyheter

Tingsek är redo för jazzfestivalen

160 konserter på 35 scener under tio dagar. På fredag inleds Stockholm Jazz Festival och världsartister som Abdullah Ibrahim, Archie Shepp och Dee Dee Bridgewater är redo att ta ton - precis som svenska Tingsek. - Det ska bli skitkul, säger han.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Efter förra årets publikrekord har det återigen blivit dags för Stockholm Jazz Festival. Den nytillträdde festivalchefen Eric Birath tror att man kommer att tangera rekordet på 25 800 besökare men är noga med att inte låta jakten på en större publik överskugga de konstnärliga målen.

””

Han upplever att festivalpubliken har blivit både yngre och större med åren.

Annons

"Räknar ned timmarna"

Nytt för i år är att festivalen intar så väl Debaser Medis som Vasateatern i Stockholm. På den sistnämnda scenen spelar bland andra svenska Tingsek, som är aktuell med "Amygdala" - hans första egna album på sju år.

””

Efter att ha släppt sina fyra första album under bara fem års tid (2005-2009) bestämde han sig för att låta nästa platta ta tid. Målet var att göra en skiva som verkligen skulle sätta avtryck i hans egen historia.

Soul och skog

När Tingsek går upp på scenen på Vasateatern på fredag är det exakt en vecka kvar tills skivan släpps, men han kommer ändå att bjuda på majoriteten av de nya låtarna.

Han beskriver skivan som "ett hopkok av vad jag har växt upp med, i något slags soultenderad gryta".

””

3 X Konserthuset

Bland årets artister finns dessutom världsstjärnor som amerikanske BJ the Chicago Kid, franska Cyrille Aimée och ivorianska Fatoumata Diawara.

Eric Birath ser själv framför allt fram emot tre konserter som äger rum på Konserthuset.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons