Nyheter

Träd, Gräs och Stenar har nytt namn och album

Legendariska psykedeliska rockbandet Träd, Gräs och Stenar har bytt namn och heter numera Träden. Deras nya självbetitlade album är klart och släpps den 24 augusti. Träden består av Hanna Östergren på trummor, Sigge Krantz på bas, Reine Fiske på gitarr och Jakob Sjöholm på gitarr.(TT)
Publicerad 14 augusti 2018

Legendariska psykedeliska rockbandet Träd, Gräs och Stenar har bytt namn och heter numera Träden. Deras nya självbetitlade album är klart och släpps den 24 augusti.

Träden består av Hanna Östergren på trummor, Sigge Krantz på bas, Reine Fiske på gitarr och Jakob Sjöholm på gitarr. Den sistnämnde är den ende som hängt med hela vägen från 70-talet.

Det ursprungliga bandet bildades 1969 och har funnits i flera olika konstellationer genom åren. Tidigare basisten Torbjörn Abelli gick bort 2010 och tidigare trummisen Thomas Mera Gartz två år senare.

"Namnbytet är också ett sätt att frigöra sig ifrån det gamla bandet och dess idiom och på så sätt öppna sinnena för att låta musiken ta nya vägar", säger Jakob Sjöholm i ett pressmeddelande.

TT