Annons
Nyheter

Trump försvarar Bill O'Reilly

Annonsörerna flyr, men tittarna är trogna efter anklagelserna om sexuella trakasserier mot Fox News-profilen Bill O'Reilly. Nu har även president Trump uttalat sig i frågan. USA:s president Donald Trump försvarar Fox News-programledaren Bill O'Reilly i en intervju med New York Times.(TT)
Publicerad 5 april 2017

USA:s president Donald Trump försvarar Fox News-programledaren Bill O'Reilly i en intervju med New York Times.

””
””

Tidigare i veckan rapporterade New York Times att den profilerade programledaren Bill O'Reilly anklagats av fem kvinnor för sexuella och verbala trakasserier. Fox News har gjort upp med kvinnorna och betalat ut sammanlagt 13 miljoner dollar (117 miljoner kronor) under en 15-årsperiod för att kvinnorna inte ska driva fallen rättsligt.

Annons

Nyheten ledde till ett strömhopp av programmets annonsörer. Ett dussintal företag, bland andra bilföretagen BMW och Mercedes-Benz meddelade att de inte längre kommer att annonsera i O'Reillys program.

Enligt Variety verkar tittarsiffrorna dock inte ha blivit lidande på grund av kontroversen. 3,76 miljoner personer såg tisdagskvällens program - en ökning med 20 procent jämfört med tisdagen förra veckan.

"The O'Reilly factor" är Fox News mest sedda program med i snitt nästan fyra miljoner tittare per avsnitt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons