Annons
Nyheter

Tungt lyft för Nationalmuseum

Den pågående renoveringen av Nationalmuseum i Stockholm fick ett tillskott av vikt på söndagen. Två 25 ton tunga och 342 kvadratmeter stora takkonstruktioner lyftes på plats över museets båda ljusgårdar med en speciell lyftkran. "Det är klart att det är en hel del nerver inblandat i ett sådant här moment.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

Den pågående renoveringen av Nationalmuseum i Stockholm fick ett tillskott av vikt på söndagen. Två 25 ton tunga och 342 kvadratmeter stora takkonstruktioner lyftes på plats över museets båda ljusgårdar med en speciell lyftkran.

"Det är klart att det är en hel del nerver inblandat i ett sådant här moment. Det är en väldig konstruktion det handlar om", säger Cecilia Brännvall, projektchef vid Statens fastighetsverk, i ett pressmeddelande.

Annons

Stålkonstruktionerna hade fraktats på pråm från Hudiksvall där de tillverkats. När de nu är på plats ska de triangelmönstrade taken förses med glas, ett arbete som väntas ta ett par månader. Ljusgårdarna beskrivs som centrala i upplevelsen av det nya Nationalmuseum, som öppnas 2018.

Nationalmuseum stod färdigt 1866 och har konstsamlingar och design från 1500-talet fram till 1900-talet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons