Annons
Nyheter

Utställning inställd efter svimningar

En del i en anatomisk utställning där döda kroppar från riktiga människor ställs ut har fått ställas in på grund av att besökare svimmat och mått illa, skriver El País. Utställningen "Real bodies", som just nu pågår i Rom i Italien, syftar till att ge en närmare inblick i hur människokroppen fungerar.(TT)
Publicerad 12 april 2017

Utställningen "Real bodies", som just nu pågår i Rom i Italien, syftar till att ge en närmare inblick i hur människokroppen fungerar. Nu drar arrangörerna in en föreställning som ingick i utställningen efter bara ett par dagar.

Det är dock inte de döda kropparna som främst upprört besökarna, utan ett performance där människor hänger i krokar fästa i huden. Minst 13 person har fått tas om hand efter att ha sett föreställningen. En 16-årig flicka svimmade och skadade huvudet och flera har mått illa och kräkts. Nu upphör man med föreställningen för att inte orsaka fler skador.

Annons

Anatomiska utställningar som "Real bodies" är populära, men kontroversiella. Förra året ställdes utställningar av "Real human bodies" in i Göteborg och Borås på grund av uteblivna betalningar och svårigheter att nå arrangörerna.

Kring vissa utställningar har farhågor väckts att kropparna kan komma från avrättade och personer som inte samtyckt till att deras kroppar ställs ut.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons