GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vuxna läser mer ungdomsböcker

Vuxna läser allt oftare litteratur som är avsedd för ungdomar. Det visar ny forskning vid Luleå tekniska universitet. Trenden har varit tydlig de senaste åren.(TT)
Publicerad 19 september 2016

Vuxna läser allt oftare litteratur som är avsedd för ungdomar. Det visar ny forskning vid Luleå tekniska universitet. Trenden har varit tydlig de senaste åren.

””

Forskarna understryker att man inte ska tolka trenden med så kallad crossoverlitteratur som att vuxna har blivit infantiliserade. Snarare pekar de på att ungdomslitteraturen är lika bra som vilken vuxenbok som helst.

En annan förklaring kan vara en flytande syn på vem som egentligen är vuxen.

Forskningen presenteras i boken "Från fabler till manga 2: litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på ungdomslitteratur".

TT