Nyheter

Lööf: Masken föll av Åkesson

Masken föll av Jimmie Åkesson när han gjorde sitt uppmärksammade uttalande i lördagens partiledardebatt, säger C-ledaren Annie Lööf i den allra sista partiledardebatten. Det gjorde den inte alls och jag fick inte prata till punkt, invänder SD-ledaren.(TT)
Publicerad 8 september 2018

Lööf slog näven i bordet under debatten i SVT, när Jimmie Åkesson inledde ett anförande om varför få utrikes födda har jobb med att säga att "det är för att de inte är svenskar".

Då föll masken av Sverigedemokraternas ledare, säger Lööf när partiledarna möts igen i "Bara politik" i Expressen TV. Hon säger att Åkesson hellre vill ha assimilering än integration och att han är besatt av en fråga om svenskhet.

””

"Olyckligt av SVT"

Den sista partiledardebatten innan valdagen kom till med kort varsel efter SVT-debatten. Jimmie Åkesson sade på förhand till TT att han hellre hade debatterat med regeringspartierna.

””

Inför debatten sade C-ledaren till TT att hon önskade att fler partiledare hade slagit näven i bordet för att markera mot Åkessons uttalande i SVT. Efter programmet var det SVT som tog avstånd från det SD-ledaren hade sagt.

””

Skilda värderingar

I Expressen-debatten ifrågasätter Jimmie Åkesson att Lööf hellre för samtal med Socialdemokraterna än med Sverigedemokraterna. Lööf konstaterade att hon inte kommer att kompromissa med höger- eller vänsterpopulister.

””
””

Lööf ifrågasätter att Åkesson "delar in människor beroende på var de kommer ifrån".

””

Jimmie Åkesson insisterar att integrationen gick bättre innan det fanns någon integrationspolitik:

””

TT