Annons
Nyheter

Ännu en odemokratisk föreläsare hos SFM

Kvinnor ska bara gå ut om de fått sin mans tillåtelse och om de går ut ska de vara täckta från huvud till fötterna, inte bära parfym och inte skoja.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Kvinnor ska bara gå ut om de fått sin mans tillåtelse och om de går ut ska de vara täckta från huvud till fötterna, inte bära parfym och inte skoja. Det budskapet framförde en föreläsare hos föreningen Sveriges förenade muslimer (SFM) i oktober 2015, rapporterar Aftonbladet som sett en videoinspelning av föreläsningen.

I förra veckan rapporterade tidningen om en annan föreläsare som bland annat sade att kvinnor som inte täcker sig kommer till helvetet.

Annons

Organisationen har fått betydande summor i statliga bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) vilket har kritiserats efter avslöjande i bland annat SVT:s Uppdrag granskning om att SFM bjudit in föreläsare som stödjer terrorrörelserna IS och al-Qaida.

MUCF meddelad förra veckan att man för andra gången på kort tid inlett en granskning av SFM för att bland annat bedöma om föreningen uppfyller demokratikriteriet som är en förutsättning för att få bidrag. MUFC har skickat ett föreläggande till SFM som föreningen ska svara på senast den 6 april.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons