Nyheter

Avier för brev skickades inte ut

Väntade du på att få hämta ut ditt körkort i mitten på juli? Då kan det ha legat och väntat hos Postnord utan att du aviserats om det. Transportstyrelsen gick under förra veckan ut med att avier från myndigheten inte hade nått sina adressater.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Väntade du på att få hämta ut ditt körkort i mitten på juli? Då kan det ha legat och väntat hos Postnord utan att du aviserats om det.

Transportstyrelsen gick under förra veckan ut med att avier från myndigheten inte hade nått sina adressater. Detta innebar att brev som hämtas hos ombud där kunden skulle fått en pappersavi, så kallade rekommenderade brev och varubrev, inte hade hämtats ut. Därför hade handlingar som bland annat körkort, registreringsbevis, färdskrivarkort och taxiförarlegitimation, blivit kvar på posten utan att mottagaren visste om det.

Detta innebar att många brev gick i retur till avsändaren, vilket Transportstyrelsen själva uppmärksammade. Enligt Postnord beror avsaknaden av avier på ett internt it-fel, som nu åtgärdats. Postnord har nu även gått ut med informationen att de står för fraktkostnaderna för återsändningen. Men det är inte speciellt många som hört av sig än om att få frakten betald.

””

Felet ska enligt Postnord ha drabbat inrikesbrev med pappersavi.

TT