Annons
Nyheter

Beslut om haveriutredning dröjer

Det finns ännu inga svar på vad som orsakade söndagens bussolycka i Härjedalen, då tre unga miste livet. Statens haverikommission har avslutat sin undersökning på olycksplatsen men ännu inte fattat beslut om en eventuell haveriutredning. - Vi håller fortfarande på med vår förstudie.(TT)
Publicerad 4 april 2017
””

Att fatta beslut om att öppna en haveriutredning kan ta upp till en vecka. Alexander Hurtig vill inte säga något om vad förstudien har givit hittills.

””

Fortsatta förhör

Annons

Polisutredningen om olyckan fortsätter i dag med teknisk undersökningen av olycksbussen och förhör.

””

Ingen är delgiven misstanke om brott i samband med olyckan.

Enligt Peder Jonsson kommer utredningen att pågå i flera veckor.

””

Livshotande skadad

Tre skolungdomar från Ängskolan i Skene miste livet när bussen körde av vägen. 23 av de 59 personerna ombord - 52 ungdomar och sju vuxna - skadades och fördes till olika sjukhus.

En 14-årig flicka har livshotande skador och vårdas på intensiven på Akademiska sjukhuset i Uppsala. På tisdagsförmiddagen uppgav sjukhuset att hennes tillstånd är stabilt.

Högstadieeleverna skulle till Klövsjö för att åka skidor. Busschauffören hade kört en sträcka på närmare 60 mil från Västergötland och befann sig cirka två mil söder om Sveg när olyckan inträffade klockan sju på söndagsmorgonen. De flesta låg och sov när bussen av okänd anledning välte ned i diket.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons