Annons
Nyheter

Stor osäkerhet på drabbade orter

Ericssons nedskärningar kommer att slå hårt mot framför allt Borås och Kumla. På de berörda orterna är osäkerheten och oron stor. - Ericsson är en stor koncern, vi utgår från att de tar sitt ansvar, säger Ulf Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Borås.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Ericssonfabriken i Borås har omkring 800 anställda. Men ytterligare ett par hundra jobb skulle beröras av en eventuell nedläggning, befarar Ulf Olsson, som drar paralleller till krisen inom teko-industrin på 1970- och 80-talet.

””
””

Pågående dialog

Annons

Både Borås och Kumla tog redan när de första uppgifterna kom fram för knappt två veckor sedan kontakt med regeringen. Dialogen har pågått sedan dess.

””
””

Tung dag

Det är ännu oklart hur omfattande nedskärningarna i Kumla kommer att bli. Men att det blir en tung dag är Katarina Hansson (S), kommunalstyrelsens ordförande i Kumla, säker på. Ericsson har funnits i kommunen i drygt 50 år och alla känner någon som arbetar på fabriken.

Katarina Hansson vill inte spekulera i ett bästa eller ett värsta scenario.

””

Sedan det första beskedet kom i september har kommunstyrelsen varit i kontakt med Region Örebro, länsstyrelsen och näringsdepartementet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons