Annons
Nyheter

Mordåtalad erkänner hot och våld

Extrem svartsjuka i kombination med ett tungt missbruk. Det tycks ha varit utlösande för att 33-åringen brutalt slog ihjäl sin flickvän. Under rättegångens första dag erkände han både hot och våld, men nekade till mord.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

Den 33-årige mannen, klädd i röd långärmad tröja och blå jeans, fördes in i rättssalen av fyra säkerhetsvakter och med händerna fängslade vid ett bälte. Han hade låtit både hår och skägg växa vilket delvis skymde de tidigare så framträdande tatueringarna. Han gav ett nedtonat uttryck och satt mest sammanbiten och tittade ner i bordet.

Natten mot den 4 juli misstänks han ha misshandlat en 41-årig kvinna så svårt i hennes lägenhet i Bromma att hon några dagar senare avled. Han erkänner misshandel och grovt vållande till annans död.

Annons

I Solna tingsrätt tecknade åklagaren bland annat med hjälp av kvinnans egna anteckningar, foton och sms paret emellan bilden av en extremt svartsjuk, kontrollerande och våldsam person.

Extremt svartsjuk

Så sent som förra hösten släpptes han ur fängelset för tidigare våldsbrott. Vid nyår återföll han i missbruk och kort därefter träffade han kvinnan.

””

Under förhöret framkom att orsaken nästan uteslutande varit svartsjuka. Mannen var övertygad om att kvinnan hade någon annan. Om ett misshandelstillfälle sade han:

””

Åklagaren undrade hur det kunde bli sådana blåmärken.

””

Han framhöll att han under våren var "fullproppad med preparat" och led av vanföreställningar. På advokatens fråga om vilka minnesbilder han har av våren svarade han:

””

När han fick mer ingående frågor om sin relation med kvinnan började han gråta.

Flera av kvinnans närmaste anhöriga var på plats för att följa rättegången.

””

"Ren terror"

Kvinnan ville enligt systern bryta relationen, men lyckades inte.

””
Annons

Hon hoppas att rättegången ska bli ett avslut.

””

Rättegången fortsätter in i nästa vecka. Varken åklagare eller advokat kommer att uttala sig för medier medan den pågår.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons