Annons
Nyheter

De föll offer i lastbilsdådet

En svensk flicka i skolåldern, en kvinna från Uddevalla, en brittisk man anställd på Spotify och en kvinna från Belgien. Alla föll de offer för lastbilsattacken i Stockholm. Under helgen fylldes trapporna vid Sergels torg i centrala Stockholm med blommor, ljus och hälsningar.(TT)
Publicerad 9 april 2017

Under helgen fylldes trapporna vid Sergels torg i centrala Stockholm med blommor, ljus och hälsningar. Samtidigt har bilden klarnat av de fyra som omkom i fredagens lastbilsattentat på det intilliggande promenadstråket Drottninggatan.

Anhöriga underrättade

Annons

Polisen har identifierat samtliga fyra dödsoffer i attacken och anhöriga är underrättade.

En av de döda är en flicka i skolåldern. I ett internt meddelande som flickans skola skickade ut under helgen, och som TT tagit del av, informerades berörda om att skolan skulle hålla öppet under helgen med präst, kurator och skolledning på plats för att hantera händelsen.

Den andra svensken som miste livet i den misstänkta terrorattacken var en kvinna hemmahörande i Uddevalla kommun i Västra Götaland. Familjen bekräftar dödsfallet för tidningen Bohusläningen men avböjer i övrigt att kommentera omständigheterna.

Spotify sörjer kollega

Det brittiska dödsoffret var en 41-årig man som sedan ett antal år arbetade på musiktjänsten Spotify och var bosatt i Stockholm med sin familj. På lördagen kommenterade 41-åringens far familjens förlust via brittiska UD som "förkrossande" och även Spotifys vd och grundare Daniel Ek har uttryckt sin sorg över det inträffade.

"Han har haft en enorm inverkan på inte bara företaget utan även på alla som hade privilegiet att träffa och arbeta med honom. Det finns inte ord för hur saknad han kommer att vara", skriver Ek på Facebook och understryker att Spotifys främsta fokus är att stötta de efterlevande.

31-åring från Belgien

Även en belgisk kvinna hör till dem som inte hann undan lastbilens skoningslösa framfart. Den 31-åriga kvinnan ska enligt uppgifter i bland annat belgiska medier vara hemmahörande i kommunen Halle söder om Bryssel. Belgiens utrikesminister Didier Reynders beklagade på söndagsmorgonen förlusten.

"Vi förlorade tyvärr en landsmaninna i attacken i Stockholm. Jag framför mina kondoleanser till hennes familj och till de nära och kära", skriver Reynders på Twitter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons