Annons
Nyheter

Alla släppta utom två efter lastbilsdådet

Utöver de två personerna som sitter anhållna för lastbilsdådet har alla som gripits eller tagits in till förhör nu släppts. Samtidigt vårdas två personer fortfarande för allvarliga skador efter terrorattacken i Stockholm.(TT)
Publicerad 10 april 2017

Polisens insatser i Stockholmsområdet fortsätter och fler personer lär tas in framöver.

””

Samtidigt som områden i närheten av attentatsplatsen fylls med blommor, ljus och hälsningar har de fyra personerna som miste livet i terrordådet identifierats: en svensk flicka i skolåldern, en kvinna från Uddevalla, en 41-årig brittisk man och en kvinna från Belgien.

Annons

Nio på sjukhus

Under söndagen kunde det barn som vårdats med lindriga skador efter attacken skrivas ut, uppger Stockholm läns landsting. Nio patienter vårdas fortfarande på akutsjukhus. Två av dem är allvarligt skadade och vårdas på intensivvårdsavdelning. Sju personer har lindriga skador.

Misstankarna mot den anhållne 39-åringen blir allt starkare. Polisens biträdande kommenderingschef Jan Evensson medverkade under söndagskvällen i SVT:s Agenda där han sade att polisen är ganska övertygad om att han är personen som körde lastbilen.

””

Mannen är från Uzbekistan och sökte 2014 uppehållstillstånd i Sverige men fick avslag. Han sökte även asyl i Sverige. Ärendet överlämnades från Migrationsverket till Stockholmspolisen då mannen avvikit. Det följde då inte med några särskilda uppgifter från Migrationsverket eller Säkerhetspolisen. Den 27 februari i år efterlystes mannen.

Åklagaren anhöll ytterligare en person under söndagen, skäligen misstänkt för terroristbrott genom mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Samtal från Trump

USA:s president Donald Trump ringde statsminister Stefan Löfven för att framföra sina kondoleanser till det svenska folket. Trump ringde till Löfven (S) vid 23-tiden i går, enligt Aftonbladet.

””

Även flera andra av världsledarna har kontaktat statsministern efter det misstänkta terrordådet och uttryckt sitt deltagande i sorgen, däribland Storbritanniens premiärminister Theresa May och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons