Annons
Nyheter

En ny invånare var fjärde minut

Snart är vi tio miljoner. Just nu växer den svenska befolkningen med i genomsnitt en ny invånare var fjärde minut, enligt Statistiska centralbyrån (SCB) som nu lanserar en befolkningsklocka på sin hemsida där det går att följa befolkningsutveckling i realtid.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

Snart är vi tio miljoner. Just nu växer den svenska befolkningen med i genomsnitt en ny invånare var fjärde minut, enligt Statistiska centralbyrån (SCB) som nu lanserar en befolkningsklocka på sin hemsida där det går att följa befolkningsutveckling i realtid.

Enligt SCB tickar det på i allt högre hastighet, och redan 2040 kan vi vara 12 miljoner. 10 miljoner invånare förväntas landet ha "någon gång under första kvartalet 2017", skriver SCB i ett pressmeddelande.

Annons

Orsaken till ökningen är att det föds fler än det dör, samtidigt som invandringen är större än utvandringen. Befolkningen i Sverige baseras på alla som är folkbokförda här. Den som exempelvis invandrar hit ska ha för avsikt och rätt att stanna i Sverige i minst ett år för att bli folkbokförd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons