Annons
Nyheter

Facebook vill sätta stopp för hämndporr

Facebook har flera gånger varit en kanal för spridning av så kallad hämndporr. Nu inför företaget ett verktyg där användare ska kunna rapportera misstänkt material, skriver tidningen Metro. Via en anmälningsfunktion ska användare kunna anmäla en intim bild som tros ha spridits utan samtycke.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Via en anmälningsfunktion ska användare kunna anmäla en intim bild som tros ha spridits utan samtycke. Sedan ska särskilt utbildad personal gå igenom materialet och ta bort bilden eller filmen om den strider mot företagets användarvillkor.

””

Facebook ska också börja använda en ny teknik för bildmatchning som blockerar materialet från vidare spridning på Facebook, Messenger eller Instagram.

Annons

Den stora sociala plattformen, som själv inte kallar sig publicist, har tidigare fått kritik för att man inte tar bort falska nyheter eller hatiska budskap. Därför tänker man i Tyskland införa en ny lag som gör det möjligt att döma företag som Twitter och Facebook till miljonböter om de inte snabbt stoppar spridningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons