Annons
Nyheter

Hög chef inom polisen avgår

Hård kritik har riktats mot Polismyndighetens kommunikationsavdelning. Nu väljer avdelningens högsta chef, kommunikationsdirektör Unni Jerndal, att sluta. "Jag har i dag slutfört samtal med rikspolischefen om funktionen som kommunikationsdirektör för myndigheten.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

"Jag har i dag slutfört samtal med rikspolischefen om funktionen som kommunikationsdirektör för myndigheten. Vi är överens om att vi inte är överens - om hur funktionen ska arbeta. Därför väljer jag att lämna uppdraget", säger Jerndal i en skriftlig kommentar.

Kritiserades i rapport

Annons

Kommunikationsavdelningen fick mycket hård kritik förra veckan då Statskontoret presenterade sin första granskning av hur den nya Polismyndigheten fungerat hittills.

Inför den stora omorganisationen sköttes kommunikationen med medarbetarna bra av den så kallade Genomförandekommittén, enligt Statskontoret. Sedan tog den nya Polismyndigheten över ansvaret den 1 januari 2015 och tappade då kontakten med dem som enligt planen skulle vara med och bygga upp verksamheten underifrån.

””
””

Kritiserades redan innan

När Unni Jerndal inför sina underställda bemötte kritiken i ett mejl valde hon att i stället lyfta fram det positiva som avdelningen åstadkommit under hennes tid. Hon lyfte också fram att en del av Statskontorets kommunikationskritik bygger på att chefer inte kom på plats snabbt nog i den nya organisationen vilket försvårat kommunikationen enligt Statskontoret.

Unni Jerndal har under sitt dryga ett och ett halvt år på posten vid flera tillfällen kritiserats offentligt. Hon har också JO-anmälts sedan ett mejl till medarbetarna uppfattats som ett försök att försöka att skrämma dem till tystnad efter en medieläcka.

Bland de anställda på kommunikationsavdelningen uppges reaktionerna variera mellan stor glädje och sorg över att hon nu väljer att sluta.

Rikspolischef Dan Eliasson säger i en skriftlig kommentar att Jerndal "gjort stora insatser i att leda och bygga upp kommunikationsavdelningen".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons