Annons
Nyheter

Högljudd bilmusik fall för riksdagen

På hur hög volym får man spela musik i sin bil under kvällar och nätter? Den frågan hamnar nu på riksdagens bord. I en motion vill värmländske riksdagsmannen Jonas Gunnarsson (S) förenkla för polisen att bötfälla bilburna ordningsstörare. - Det är ett uppenbart problem i många kommuner.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016
””

I Gunnarssons hemlän har det vid upprepade tillfällen kommit klagomål från boende i en rad olika kommuner.

"Sedan en lång tid tillbaka har ett stort antal invånare inom Arvika tätort upprepade gånger fått sina hemmakvällar och sin nattsömn störda av att fordon kör förbi och spelar musik på mycket hög volym med kraftfull ljudanläggning. Problemet är i stort sett dygnet runt alla dagar i veckan. Arvika är inte ensamt utan på flera håll i landet finns samma problematik", skriver han i sin motion.

Annons

Sover i källaren

””

I motionen beskrivs de juridiska verktyg som i dag står till förfogande i ordningslagen som "otympliga och långsamma" och det finns ingen ordningsbot kopplad till det specifika problemet.

"Regeringen bör därför se till att förenkla för ordningspoliserna vad gäller musikspelande motorburna fordon", skriver Jonas Gunnarsson.

Kan bötfälla

Han efterlyser också ett förtydligande av lagen och en gemensam syn på hur de lokala ordningsföreskrifterna ska utformas för att minska problemet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons