GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Malmö universitet håller stängt efter hot

Malmö universitet har tagit emot ett hot som betraktas som allvarligt. Skolan kommer att hålla stängt på måndag och uppmanar studenter och lärare att arbeta hemifrån. Hotet inkom förra veckan den 29 december via mejl och universitetet har aktiverat sin krisledningsgrupp.(TT)
Publicerad 4 januari 2018

Hotet inkom förra veckan den 29 december via mejl och universitetet har aktiverat sin krisledningsgrupp. Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot mot grupp.

””

Universitetet vill inte gå in på detaljer om vad som står i mejlet, som kom in till en central informationsmejl som skolans receptionister har tillgång till. Man vill bara berätta att det tas på allvar.

Har vidtagit åtgärder

Rektorn Kerstin Tham säger på universitetets hemsida att skolan sätter studenternas och medarbetarnas säkerhet i första rummet.

Skolan är för närvarande stängd, dörrarna är låsta, men den åttonde när skolan skulle öppnat uppmanas personal och studenter att arbeta hemifrån. Universitetsbiblioteket är dock fortfarande öppet som vanligt, och kommer att vara så, men säkerhetsåtgärder har vidtagits, enligt Per M Eriksson.

Det planerade tentamenstillfället på måndagen flyttas till en annan dag samma vecka.

Har informerat studenter

Skolledningen har informerats om hotet, mejl har gått ut till alla anställda och studenter och information har lämnats över till polisen.

Polisen bekräftar att man fått in en polisanmälan.

””

TT