Annons
Nyheter

Kinberg Batra: SD-stöd inte aktuellt

Genom sina handlingar visar Sverigedemokraterna att det är ett rasistiskt parti. Det säger moderatledaren Anna Kinberg Batra och stänger återigen dörren för ett regeringssamarbete.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016

Statsminister Stefan Löfven har tidigare krävt att Moderaterna ska tydliggöra om partiet kan tänka sig att styra Sverige med stöd från Sverigedemokraterna. I en intervju med Dagens Nyheter upprepar Anna Kinberg Batra att hon inte är beredd att förhandla med Jimmie Åkesson om stöd. Det största problemet är att SD exploaterar missnöje i stället för att göra något åt det anser Kinberg Batra. Genom att Sverigedemokraterna skyller de flesta av Sveriges problem på invandring och har en nollvision smiter partiet från att ta något egentligt ansvar.

””

Centerpartiet och Liberalernas partiledare Annie Lööf och Jan Björklund har gjort klart att de inte kan tänka sig att sitta i en regering som på något sätt är beroende av Sverigedemokraterna. Men även om Kinberg Batra inte är beredd att förhandla med SD, utesluter hon inte att ta makten med SD:s passiva stöd.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons