Annons
Nyheter

Kommunal svänger om vårdbiträden

Vårdbiträde är ett viktigt yrke som behövs även i framtiden, slår fackförbundet Kommunal nu fast. Ordförande Tobias Baudin säger att den nya hållningen till viss del kan ses som en ändring från förbundets sida.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Vårdbiträde är ett viktigt yrke som behövs även i framtiden, slår fackförbundet Kommunal nu fast. Ordförande Tobias Baudin säger att den nya hållningen till viss del kan ses som en ändring från förbundets sida.

””

Tidigare har Kommunal velat ha ett golv vid undersköterskor, men Baudin förklarar att man lyssnat på diskussionen om fler enkla jobb i samhället som ett sätt att få ned arbetslösheten.

Annons

Förbundet har nu kommit överens med arbetsgivarna Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) om att yrket vårdbiträde behöver definieras och att det ska finnas en tydlig utbildning. Sex eller nio månaders utbildning till vårdbiträde kan vara en väg för exempelvis nyanlända.

””

SKL välkomnar Kommunals nya inställning, och ordförande Lena Micko tror att det är bra för både medarbetaren och arbetsmarknaden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons